dimarts, 17 de juliol del 2012

Festa Major 2012

Sempre he sentit dir que les tradicions s'han de mantenir, a Alàs en tenim una típica de la Festa Major, hi es que aquell que no col·labora amb la festa Major per causes NO justificades socialment, a la matinada del Dilluns a Dimarts, se li porta el pi de la festa a la porta de casa.

Aquest fet s'ha de considerar com un detall de la comissió envers un veí molt desfavorit per tal que a casa seva puguin passar un hivern un xic més confortable, fa fred aquí a l'hivern, i la llenya de franc a la porta de casa, sempre va bé, ni que te l'hagis de tallar.

Enguany el veí en qüestió, lluny d'estar agraït amb el detall de la comissió, ha trucat als mossos d'esquadra que acompanyats de una dotació de la policia municipal de la seu han pujat a identificar correctament a aquells que segueixen tant nostrades tradicions.

No acabo d'entendre els motius de la presència de la dotació de la policia municipal, i després de consultar a la batllia sé que el nostre municipi no te cap conveni especial amb el de la Seu en referència a l'ordre públic.
I en cas contrari, "donada la manifesta perillositat de la nostra comissió de festes", podria entendre que els municipals es fessin acompanyar dels mossos, a l'inrevés no ho puc entendre.


Tant fàcil com es viure en un poble petit, i encara hi ha gent que tot hi venir de fora, que venen perquè volen, s'entesten a fer-ho complicat.


Es fàcil, si no vols llenya de franc, coopera amb la nostra Festa major, i tot solucionat.